Yazma kenarları için dondurma oyası modeli
Yazma kenarlarına yapılabilecek çok şık bir oya modelinin yapımını bugün sizlere göstermek istiyorum. Tek sıra halinde yapılan bu oya modeli külahda dondurma oyası modeli olarak adlandırılmakta. Bu oya modelinin detaylı yapım aşamasını sizlere aşağıdaki videoda göstereceğim.TEK SIRADA TEK RENK İP İLE KÜLAHDA DONDURMA OYASI MODELİ
Sizlerle sık sık oya modellerinin yapımın paylaşıyorum. Daha çok renkli ipler ile yapılmış oya modelleri göstersem de bugün sizlere tek renk oya modeli yapımı göstermek istedim. Burada sadece pembe ip ile yapılan bu oya modeli için yine pembe renkte bir yazma tercih edilmiş.
Çeyizlik oya modelleri için sizlere yeni modelleri göstermeye devam ediyorum. Bugün gösterdiğim bu oya modeli yazmanın kenarına işlenerek ilerleyen bir model. Aslında bu model tek seferde yapılıyor. Yazma kenarına tığ batısı yapıldıktan sonra yine aynı ip işe model kurulumuna geçilmiş.
Pembe ip ile aralardaki örümcekler ve direkler yapılmış. Dondurma modelinin koyulacağı aralar belirlenerek modelin yapımına devam ediliyor. Burada dondurma şeklinin oluşması için bir külah şekli yapılmış ve üzerine yine küçük çiçek şeklinde model yapılmış.
Burada külah yapımında yine basit tığ işi tekniklerinden faydalanılmış ve basit bir model yapılmış. Videodaki anlatımı takip ederseniz aslında modelim oldukça basit olduğunu görebilirsiniz. Buradaki anlatımı takip ederek modelin yapımına başlarsanız bir süre sonra modelin nasıl yapıldığını öğrenerek yapmaya devam edebilirsiniz.
Tek sıra tek renk külahda dondurma oyası modeli yapımı için aşağıdaki videoyu takip edebilirsiniz.
videonun alındığı kaynak: https://www.youtube.com/channel/UC_TfGVMQ6ku47kZulpqFrYA/featured